Plattformar och Plånböcker

Exodus

Exodus är den mjukvaruplånbok som vi har rekommenderat på vår blogg. Läs mer om de olika sätten att säkra dina tillgångar här. Med Exodus tar man större kontroll över sina tillgångar samtidigt som man kan hålla många olika krypto på samma ställe. Man kan även importera privata nycklar och således överföra krypto från pappersplånböcker. Den innehåller också shapeshift-funktionen. Nedan ska vi gå genom hur man backar upp sin Exodus-plånbok.


Såhär ser det ut efter att du har laddat ner Exodus och öppnar programmet. För att kunna backa upp din Exodus-plånbok måste vi skicka något till den. Tryck på plustecknet uppe till höger för att lägga till fler krypto.

Vi valde att trycka på Bitcoin Cash. Tryck sedan på “Receive” för att få adressen som tillhör. En bra vana kan vara att skicka en mindre mängd till adressen för att sedan skicka resten ifall allt gick som tänkt.

Nu har våra Bitcoin Cash kommit fram. Då ser vi att vi fick en varningssignal i den vänstra menyn som menar att det är dags att backa upp vår plånbok. Tryck på “Backup” för att fortsätta.

Skriv in det lösenord som du vill ha kopplat till plånboken för att fortsätta. Skriv om lösenordet i andra steget.

Det här är det absolut viktigaste steget. Skriv ut orden eller skriv ned dem på ett papper. Ifall du skriver ned dem, titta genom orden ett par gånger för att säkerställa att allt stämmer. Göm papperet sedan väl. Det är ingen dålig idé att ha en kopia på en annan plats. Den som får tillgång till dessa 12 orden kommer ha tillgång till din plånbok och alla krypto som den innehåller.

Var något oklart?
Hör av dig till support@kryptokonsult.se

2 thoughts on “Exodus

 1. Hej,

  Är ganska ny inom mining och har bestämt mig för att använda exodus som crypto wallet, dock vet jag inte riktigt hur man kan “betala” ut crypto valutan i SEK? Kan man använda sig av kraken för att sedan lägga till sina privata nycklar för att få upp sin wallet? Du kanske kan göra en guide på detta med?

  Mvh
  //Bojan

  1. Hej Bojan!

   Bra fråga! Förlåt för sent svar. Om jag har förstått det rätt minar du en krypto och får den överförd till din Exodus-plånbok. Om det inte är LTC, ETH eller BTC, rekommenderar jag att du shapeshiftar krypton du minar till någon av dem. Helst ETH eller LTC för de är billigare än BTC. Öppna sedan ett konto på Coinbase enligt detta inlägg: https://www.kryptokonsult.se/borja-med-krypto/ga-fran-kronor-till-krypto/. För sedan över ETH eller LTC till ditt konto på GDAX som är Coinbase egna handlingsplattform (du loggar in med samma uppgifter). Sälj sedan på marknaden där och för över till ditt bankkonto.

   Hör gärna av dig till oss genom mail om du fortfarande undrar något!

   Mvh
   Kryptokonsult

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *