Populous (PPT)

Beta v2.0

Beta version 2.0 har kommit ut och vi ska i detta inlägg ta en snabb titt på dess funktioner. Teamet arbetar hårt på att få ut en fullt fungerande plattform och man får därför ofta syn på bilden ovan när man besöker hemsidan. Alla är välkomna att öppna ett konto och börja testa plattformen. Tänk på att inte infoga riktig information eller att göra en insättning av riktiga krypto!


Vi har skapat ett konto som investerare och poängen med att använda denna plattformen är att buda på fakturor för att få ränta på sitt kapital. Som vi kan se på bilden har vi för tillfället inga fakturor i vår portfölj. Tryck på knappen för att komma till fakturamarknaden.

På fakturamarknaden kan man på förstasidan se hur stor en specifik faktura är, när inbetalningen av fakturan förväntas ske och vilken ränta säljaren är villig att ta. För att titta närmare på detaljerna av en särskild faktura trycker vi på en auktion som har öppnat.

På bilden till vänster kan vi se detaljerna av fakturan. De viktigaste detaljerna är riskfaktorn hos företaget som säljer fakturan och den som står ansvarig för skulden. För att förstå de olika nivåerna av försäkring för utbetalningen av fakturor på plattformen kan man läsa den här sammanfattningen. På höger sida kan vi se auktionsmekanismen. Man kan buda anonymt och även skapa grupper för att buda tillsammans med andra ifall man inte kan fylla en faktura på egen hand. Företaget väljer efter 24 timmar om de vill dra tillbaka fakturan eller acceptera den bästa räntan som erbjuds för tillfället.

Här kommer en väldigt innovativ del av plattformen. När vi budar på fakturor sätter vi först in vår PPT som kollateral i ett smart kontrakt. Vi får ca 80% (beroende på volatiliteten) av dens värde i en av de interna valutorna som kallas för “Pokens”, eller “pegged tokens” som även är ERC-20 tokens. Deras värde är 1:1 med den valutan de är kopplade till och det kommer finnas lika många GBP, till exempel, i reserv som det finns GBPp. Pokens kommer sedan att användas till att buda på fakturor. Man kan även skicka Pokens till sitt bankkonto eller handla med externt på marknadsplatser som stödjer ERC-20 tokens.

I denna versionen av betan fick en stängd grupp användare Pokens för att kunna demonstrera flödet av dem genom budgivningsprocessen från start till slut. Av det vi har sett hittills är vi väldigt förtjusta i utseendet av plattformen men framförallt enkelheten av funktionerna. Det finns inga onödiga detaljer och det ser ut som att de flesta som är intresserade kommer enkelt att kunna lära sig att buda på fakturor genom Populous. Vi ser fram emot att prova och följa upp när nästa version av betan kommer ut.


Stay tuned!

Kryptokonsult

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *