Populous (PPT)

Introduktion till Populous

Populous är en ERC-20 token, byggd ovanpå Ethereums blockchain. I juni hade de sin ICO och samlade in ca 10 miljoner USD. Vi kommer i detta inlägget att kortfattat beskriva Populous och vidarebefordra till deras whitepaper och affärsplan. Sedan kommer vi att titta på hur stor marknaden är som de tänker ge sig an och även länka en förhandsvisning till deras plattform.


 • Vad för problem försöker Populous att lösa?

  • Företag som söker kortsiktiga lån för att expandera, betala ut löner, eller annat viktigt, kan idag belåna eller sälja sina fakturor till banker med en ränta på 2-5% (i bästa fall), plus en administrationsavgift som ofta kan vara så hög att det totalt sett kan kosta upp till 10% att låsa upp det cashflow som annars är låst i 30, 60, 90 dagar, beroende på fakturan. Denna marknad kallas för factoring och är ett väldigt lönsamt, strategiskt sätt för stora företag att bygga ut sin verksamhet. SMEs (små till medelstora företag) har oftast inte råd till att göra detta. Framförallt i den tredje världen. Idag finns det heller inte någon global factoringmarknad. Företag är därmed låsta till det juridiska område som de befinner sig i. Det Populous vill göra är att erbjuda företag, framförallt SMEs, en global marknad för budgivning av fakturor där de kan hitta den bästa räntan som erbjuds. Med blockchainteknologi kommer administrationsavgifterna till största del att kapas av och det kommer även göras väldigt simpelt för sparare globalt att få tillgång till en plattform som erbjuder månatlig ränta på kapital med väldigt låg risk.
 • Hur stor är marknaden för Populous?

  • Omsättningen för den globala factoringmarknaden estimeras till att vara ca 2500 miljarder USD stor och förväntas att fortsätta växa till ca 4500 miljarder USD fram till år 2020. Idag är det samlade värdet av PPT värda 2,5 miljarder USD. Om Populous tar över 1% av dagens marknad skulle varje PPT vara värd ca 700 USD. Med en konkurrenskraftig ränta på 2% skulle en PPT då ge en intäkt på 14 USD/månad. (OBS! Dessa siffror är endast menade för demonstration. Vi har ingen åsikt om vad priset på PPT kommer att vara i framtiden).
  • Det här är ett exempel på hur plattformen kommer att fungera för sparare.
 • Vilka är bakom Populous?
  • Stephen Williams är VD för Populous. Han uppfann idén att använda XBRL för att utvinna data och hitta framtida klienter som skulle kunna ha behov av factoring. Han sökte sig till blockchain och ICO-marknaden efter att ha stött på de skyhöga begärda kostnaderna för att få sätta upp ett traditionellt factoringbolag.
  • Läs mer om teamet genom att scrolla ner här.
 • Förstå Populous, affärsmodellen och factoringmarknaden bättre.


Var något oklart?
Hör gärna av dig till support@kryptokonsult.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *